Na 2 jaar eindelijk enige vorderingen met de Midiloop. Hij is in elkaar gezet en op een tijdelijke opstelling neergezet. Maar wat we ook proberen we krijgen hem niet aan het werken. Handmatig kunnen we hem wel instellen (althans.. in en uitschuiven, dus motor werkt) Maar wat we ook proberen te tunen we krijgen er geen beweging in. Ook geeft de tuner geen enkele carrier. Nu heb ik de leverancier gesproken en die geeft aan dat we er mee gezonden hebben tijdens het tunen. En dat klopt niet. we weten dat er niet gezonden mag worden tijdens het tunen. Daar is Ciro altijd heel duidelijk in. Ook is er geen pc aan gekoppeld geweest zodat mogelijke FT rommel dit gedaan zou kunnen hebben. Nou ook dat is niet het geval geweest. Want ik heb helemaal niks van software draaien op deze laptop die dit kan/doet.

Dus naar mijn idee hebben wij niets verkeerds gedaan. Ik heb tijdens het aansluiten hulp gehad van een Amateur die echt wel bekend is met hardware en het instellen van antenne’s etc. Ik heb sterk het vermoeden dat de tuner (at 2.0) die bij de midiloop hoort DOA is. Want we hebben met de beste wil van de wereld er niks mee kunnen bereiken. Ik hoop dat ik een amateur vind die de midi zelf heeft en bereid is om mijn tuner even te willen testen.

We hebben echt alles geprobeerd. Antenne vrij zetten van ander ijzer (ivm hoge swr waardes) andere coax kabels geprobeerd, Handmatig geprobeerd, via de icom geprobeerd (die hij overigens netjes ziet en uitleest) enige wanneer we er leven in krijgen is als we hem op ‘debug’ mode zetten en dan handmatig aansturen. Dan beweegt de antenne… Maar geen carrier nada niks niet. Hij vertikt het om tot leven te komen. Ook de aansturing kabel getest. Geeft netjes bij aansturing 24 volt. En ook goed aangesloten. Dus ook dat is het niet..
Ik word er een beetje gek van zo…. 🙁

Wordt vervolgd… (of hij gaat naar de oud ijzer boer!)
73 PD8B

P.s. Ow ja door een zuchtje wind is de hexbeam ook defect. En die is dus ook niet te gebruiken en heb ik een flinke hoogwerker of steiger nodig om dit te repareren.

Door PD8B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *