Wij hebben voordat we de Hexbeam aangeschaft hebben een Midiloop antenne aangeschaft. Dit omdat deze loop antenne van Ciro Mazzoni Midiloop op de banden van 20>80Mtr. werkt. Dit om het gat op te vangen ten opzichte van de hexbeam antenne. Echter zijn we er nog niet aan toe gekomen om een goeie plek ervoor te vinden. Ook zitten we nog een beetje te twijfelen of we hem op het fietsschuurtje plaatsen of via een voet in de tuin met beton ingegoten paaltje. Om de deze loop antenne te plaatsen op bv 1,5 mtr of iets dergelijks.

Kortom twijfels rondom en tijdsgebrek tot nu toe šŸ˜
Het is tenslotte toch 2 mtr hoog, breed en rond…

Dus project 2 antenne plaatsing binnenkort ook hier te zien.
Tips en ideeƫn zijn welkom natuurlijk.

73 PD8B en PB2Z

Door PD8B

3 gedachte over “Midiloop nog in de doos”
 1. De loop raad ik aan om toch op enige hoogte te werken voor een beste werking.
  Ik heb hem op een mast staan en staat op 7,5 m hoogte. ( zie foto’s op QRZ.com PD8JB )
  ze zeggen dat hij op 2,5 m min.moet staan voor een goede werking maar dat is meer een commercieel plaatje… voor deze antennes geld ook … hoe hoger hoe beter!!
  Een vraagje betreft de hexbeam, Hoe is jullie ervaring hiermee? ik moet een andere antenne verwijderen ivm de hoogte dus ben nu aan het oriƫnteren voor een andere antenne en ik zie dat de hexbeam goed uit de bus komt op forums etc..

  73 Jan
  PD8JB

  1. Hoi Jan,
   De loop antenne is een ander verhaal. Zie blog (ga ik zo updaten) Vwb de Hexbeam hebben we goeie ervaringen mee gehad. Je leest het goed. Gehad….. Er is door een beetje wind (niet eens Poly) een poot afgebroken. Hierdoor is hij nu niet meer te gebruiken en heb ik of een flinke hoogwerker of een 12 mtr hoge steiger nodig om er bij te kunnen. De antenne werkt(e) verder prima. Wel zorgen dat je er makkelijk bij kan. Want de antenne is niet erg stabiel en heeft toch af en toe wat TLC nodig..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *