Nieuws vanuit België (UBA/BIPT)

Informatie over regelgeving, notities e.d. uit buurland België

  1. Vorige zondag was er de Vlaamse Erfgoeddag. Diverse van onze sectie organiseerden activiteiten, waaronder Mechelen. Hier vinden jullie een kort verslagje.
  2. Een overzicht van de scores van de Belgische deelnemers aan het prestigieuze IOTA (Islands On The Air) programma van de RSGB.
  3. 100 projecten - 1000 jongeren: geconcentreerd enthousiasme. Teams van jongeren van 12 tot 20 jaar oud demonstreren twee dagen lang hun wetenschappelijk- of technisch project in Luik en in Brussel.
  4. Tiangong-1, het Chinese ruimtestation, heeft deze nacht 2 april om 00:16 UTC uiteindelijk zijn koers door de atmosfeer beëindigd.  China had de controle over dit in  september 2011 gelanceerde station in juni 2016 verloren. Sindsdien is het station, bij gebrek aan hoogtecorrecties, dichter en dichter bij de aarde gekomen om uiteindelijk terug te keren in de atmosfeer boven de Stille Oceaan.
  5. Het sorteercentrum dat de uitgaande kaarten van het UBA QSL bureau netjes verdeelt en naar de diverse IARU QSL bureaus wereldwijd verstuurt meldt dat er in de maandelijkse zendingen geregeld kaarten opduiken voor landen of gebieden die niet door een QSL bureau worden bediend.