Na het debakel MD-9600 zijn de spaarcentjes weer in het potje gedaan, maar eigenlijk er ook weer snel uitgehaald. 
Bij een bekende radio leverancier een andere radio gekocht. En in dit geval een Hytera MD-785 Gps versie. 

Deze dus: 


Hytera MD-785 Gps versie

 

Deze set doet zowel DMR alsmede de 70 CM band. En is van professionele kwaliteit Na een update werkte deze set prima alleen..... Tja er was iets mis. Ik had de 45 watt versie gekocht en deze bleek echter maar 25 watt.. Ehhh hoe kan dat nu? Op de webste van betreffende leverancier stond toch echt 45 watt. Enfin.. de leverancier wist van niets. Echter heeft deze netjes aangegeven dat ik hem kan inleveren en mijn centjes retour krijg. Maar pfffff... ik word hier zo moe van. Ik denk dat dat je als bedrijf gespecialiseerd in de communicatie apparatuur toch echt wel mag weten wat je zoal verkoopt lijkt me. Maar goed.. Een nieuwe besteld (wel even met dealer gebeld ter controle) En deze gaat hem mij wel leveren. 
Zucht.. staat er donald duck op mijn hoofd? Want waarom loop ik hier toch iedere keer tegen aan in dit soort dingen? Moet je dan aangeven dat als je iets  besteld dat het ook precies datgene moet doen waarmee ze adverteren? En ook absoluut niet af mag wijken? Want ach.. 25 watt of 45 watt.. Je mag als N amateur toch niet meer gebruiken dan 25 watt? Erhm.. ik woon niet alleen he.. er woont hier ook een dame met F licentie.. die er 400 mag gebruiken! 
Misschien de volgende keer een linear kopen? Dan kunnen we die piraat uit Breda ook eens in de verdrukking gooien! 

73 PD8B en PD9a.. ownee PB2Z! 

 

Zoals je in een eerder blogje heb kunnen lezen was ik de gelukkige bezitter van de Tytera MD-9600. 

Met de nadruk op "WAS' want ik heb hem besloten terug te sturen naar de dealer. Er mankeerde teveel aan naar mijn zin. Er was een luide piep te horen als er een qso gaande was. Tevens viel er regelmatig het scherm uit of vervaagde er letters en verschoven deze over elkaar heen. Tevens waren er audio problemen met deze set. Ik heb op verschillende manieren geprobeerd met codeplugs. Ze zelf te maken of verschillende te gebruiken. Niks mocht baten. Naar de laatste berichten schijnt er nu een update te zijn van de firmware en lijkt deze het beter te doen. Ik vind het nogal wat hoor. Je koopt een set van om en nabij 340 euro. En deze doet eigenlijk het al uit de doos niet! Je moet dan eerst een soort van reset doen om deze te kunnen gebruiken. De CPS Versie 1.21 werkt niet met de 'uit de fabriek' versie. Kortom deze set staat nog in de kinderschoenen en zijn er nog veel kinderziektes mee. Wellicht een tip is even te wachten met de aanschaf van deze set. 

Totdat de fouten bekend zijn, de oplossingen te vinden op het internet. En je in ieder geval geen 4 dagen bezig bent om het een beetje op orde te krijgen. 
Ik ben nog steeds doof van de harde hoogfrequente piep die te horen is. (zie youtube filmpje hier: https://www.youtube.com/watch?v=ikboNbbMLOY

Voor mij is deze set in ieder geval de conclusie: 

We zijn inmiddels al weer bijna aan het eind van 2017. Dit jaar had ik ingezet op mijn F te gaan halen. Dit liep wat anders uiteindelijk. Maar goed we geven de moed nog niet op natuurlijk. Ons Barpske (PD8ARP is nu PB2Z) is dat gelukkig wel gelukt. We hadden ook de planning in 2017 om iets van een mastje te plaatsen. Dit is ook helaas niet gelukt. Dit had meer met de minister van financiën te maken. Wel zijn de doelen vwb de DLZA dit jaar behaald. En met de inschrijvingen die dit jaar gedaan zijn mogen we toch best trots zijn. Nog trotser mogen we zijn op de het aantal geslaagden dit jaar weer. Nou is dit natuurlijk het grootste deel door de cursisten zelf behaald. Maar toch leuk dat wij daar een stukje aan bij hebben kunnen dragen. Veel nieuwe hardware is dit jaar niet aangeschaft. Buiten de Yaesu ft-857D en een nieuwe digitale SWR meter na dan. Wel is er een GO kit gemaakt. In weliswaar een versimpelde vorm nog. Maar ook daar komt laten nog wel meer voor. De accu's zijn inmiddels ook aanwezig. Nu toch proberen dit jaar eens vanuit het bos oid een tijdelijke shack op te bouwen. De tafel en stoelen hebben we al in de auto staan. 

In ieder geval willen wij jullie allemaal fijne dagen toewensen. Een knallende (met behoud van vingers) toewensen.
Dat jullie doelen in 2018 maar behaald mogen worden in vooral heel belangrijk in goede gezondheid! 

 

 {christmas_promo} (short code)


ja je ziet het goed. Een 2 mtr / 70 cm En DMR tranceiver. En die heeft al wat bloed zweet en tranen gekost. Meer dan me lief is eigenlijk. 
Er zijn nog best wel wat kinderziekte's merkbaar. 
Waar lopen we tegenaan. 

  • Bij ingebruikname moet je een tooltje draaien om een en ander te resetten. Anders is hij niet te gebruiken met de cps software. 
  • Het gebruik van A en B modes is wat lastig. Ben nog aan het ruzieën om bv te kunnen wisselen tussen A en B en er dan ook te kunnen zenden. 
  • Als je de volume uitzet dan hoor je als er gemoduleerd word een harde pieptoon (hoog frequent toontje) 
  • In de handleiding zit geen uitleg van het scherm en de betekenis en gebruik van de iconen 
  • Af en toe halve tekens die weg vallen uit het beeldscherm 

En naar ik vrees zijn er nog wel wat meer zaken die de mist in gaan. Nu weet ik niet goed of het probleem veroorzaakt word tussen bankstel en toetsen of dat het echt fouten zijn. Maar echt gerust ben ik nog niet op het apparaatje. 
Ik hou jullie op de hoogte. En alle tips zijn welkom natuurlijk. (je kan reageren op dit bericht, of eventueel via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tenslotte weten 2 meer dan 1 :) 

73 PD8B

 

In verband met een crash heb ik een backup terug moeten zetten om de website te reanimeren. Hierdoor zie je dus mogelijk oude berichten staan. 
Ik ben ook wat oude artikelen kwijt :-s

73 PD8B
Berrie en PB2Z (Barbara die dus al lang dr F heeft gehaald in tegenstelling van berichten hier) :)