Nieuws vanuit België (UBA/BIPT)

Informatie over regelgeving, notities e.d. uit buurland België

  1. Met triestheid vernemen we het overlijden van Jean Lewuillon, ex ON8RA. In de DX wereld was Jean erg gekend door zijn activiteit als 5T0JL vanuit Mauretanië.
  2. De zomervakantie is nog maar halfweg, maar heel wat secties bereiden reeds het volgende "schooljaar" voor. Op dit ogenblik zijn er al 6 opleidingen voor de basisvergunning gepland (Sint-Niklaas, Leuven, Mechelen, Sint-Truiden, Oostduinkerke en Grimbergen) en 3 HAREC opleidingen (Sint-Truiden, Gent en Mechelen).
  3. De beheerder van de website van een UBA-sectie, nam in de loop van dit jaar een tekst over van een televisieredactie en plaatste die op de website van zijn sectie. Bovenaan de tekst staat een foto zonder vermelding van bescherming of copyright. Onlangs ontving de verantwoordelijke van die UBA-sectie een aanmaning van een advocatenbureau om enkele honderden euro’s aan schadevergoeding te betalen voor onterecht gebruik van die foto. De maker van die foto eist auteursrecht voor het gebruik van zijn foto.
  4. Reeds voor het zesendertigste jaar op rij herdenkt de sectie ONZ de Canadian Liberation March. ook dit keer is een speciaal herdenkingsdiploma beschikbaar.
  5. Het is 160 jaar geleden dat het bekende Franse "Fort Boyard" werd gebouwd. Een herinneringsdiploma is beschikbaar.