Nieuws vanuit België (UBA/BIPT)

Informatie over regelgeving, notities e.d. uit buurland België

  1. De IARU meldt dat er tijdens de voorbereidingen van de World Radio Conference 2019 (WRC-19) vooruitgang werd geboekt. De gesprekken vonden eerder in november op de hoofdzetel van de ITU te Genève plaats.
  2. Op 26 november verleenden verscheidene UBA secties hun medewerking aan evenementen die n.a.v. de Dag van de Wetenschap kriskras door Vlaanderen werden ingericht.
  3. Op zaterdag 21 April 2018 organiseert de UBA afdeling DST (Diest) een officiële BIPT morseproef. In overeenstemming met het besluit van de Raad Van BIPT van 2 augustus 2006, wordt het BIPT op de hoogte gebracht en zijn de examinatoren erkend door het BIPT. Het slagen in deze proef levert een BIPT certificaat op dat erkend wordt in alle landen die de CEPT aanbevelingen TR61/01 & 02 toepassen.
  4. BIPT heeft de examen datums voor volgend jaar bekend gemaakt. Deze kunnen geraadpleegd worden op de BIPT website. De resterende examens van dit jaar zijn reeds volledig volzet, zowel voor her basis- als het HAREC-examen.
  5. Tijdens de IARU Region 1 conferentie te Landshut werd bekendgemaakt dat de G2BVN Memorial Trophy aan twee individuen werd uitgereikt. Eén laureat was Colin Thomas, G3PSM. De ander werd niet bekend gemaakt omdat betrokkene niet aanwezig was. Thans maakte de IARU Region dat de tweede trofee aan Wolf Harranth OE1WHC wordt verleend.