Nieuws vanuit België (UBA/BIPT)

Informatie over regelgeving, notities e.d. uit buurland België

  1. Editie 2017 van onze jaarlijkse informatiedag t.b.h. van de kaderleden ligt weer achter de rug.   Je CM beschikt over alle info en Horizon 2017 zal tijdens de komende vergadering van je sectie ongetwijfeld ruimschoots aan bod komen!
  2. N.a.v. de 60ste verjaardag van de lancering van Sputnik 1 geeft de Russische club Arktika een herinneringsaward uit.
  3. Onze Hongaarse zustervereniging brengt n.a.v. 500 jaar Martin Luther een aantal special event stations in de lucht en koppelt er meteen een herinneringsdiploma aan vast.
  4. De Volkssterrenwacht Mira werd opgericht in 1967. Dat betekent dat ze dit jaar 50 worden, en dat wordt gevierd. De radioclub Grimbergen (sectie NBT), die zijn wekelijkse bijeenkomsten houdt in de gebouwen van Mira, doet uiteraard mee. Om deze verjaardag extra in de kijker te zetten, heeft het BIPT de speciale roepnaam ON50MIRA toegekend. Met deze call sign zal NBT meermaals in de lucht zijn, en elk QSO zal bevestigd worden met een speciale QSL kaart via bureau. Zeker proberen te werken dus.  
  5. Van 16 tot 23 september vond in het Beierse Landshut de driejaarlijkse IARU Region 1 conferentie plaats.   Vertegenwoordigers van veertig nationale radioamateur verenigingen stuurden een afvaardiging. Dertien van hen hadden een volmacht van een andere vereniging op zak.