Hallo Lezer, Amateur, Geïnteresseerde, Je bent terecht gekomen op de site van PD8B en PD8ARP. 

Het begin


Ik ben 2 jaar geleden in aanraking gekomen met de hobby voor zendamateur. Dit was iets wat eigenlijk al jaren mijn interesse had echter was ik er nooit aan toegekomen. Maar omdat ik in de WW (werkloos) terecht kwam had ik nu alle tijd ervoor.


De opleiding via de DLZA


Na een beetje rondneuzen kwam ik terecht bij de DLZA. Dit is een online leeromgeving waar je je cursus kunt volgen voor zendamateur. Na super enthousiast gemaakt te zijn aldaar ben ik in een stroom versnelling mij met de cursus bezig gaan houden. En niet alleen met de cursus maar ook met werken voor de DLZA zelf. Maar ja met het een komt het ander. In verband met het opzetten van een stichting voor de DLZA kwam ik niet zo aan het studeren toe. Uiteindelijk samen met mijn vriendin (Barbara PD8ARP) zijn we deze cursus gaan doorlopen. 
Uiteraard ook door alle hulp van de docenten binnen de DLZA is dit uiteindelijk in september 2014 gelukt. Barbara en ik waren gelicentieerd zendamateur!

 

En toen...

Nu zijn Barbara en ik er helemaal besmet mee! We gaan naar beurzen, meetings, velddagen etc etc. Tevens zijn we uiteraard ook beurzen en dergelijke aktief voor de DLZA. Dus ons kun je ons daar zeker aantreffen! 

Het doel van deze site is om voor iedereen het begrip HAMRADIO begrijpbaar te maken. En uiteraard voor de geïnteresseerden na te lezen wat ons zoal bezig houdt. Kortom een soort dagboek met blogs, QSO informatie, Logs, QSL kaarten. Maar je vind er ook leuke downloads met magazines, bestanden, etc 

 

Tip!

Kijk ook eens bij de Link pagina. Hier vindt je sites terug die of erg handig zijn of interessant! 
Maar voordat ik het vergeet.. Van harte welkom op deze website over onze hobby!

Enkele handige pagina's op deze site: