Hoi! Leuk dat je interesse toont in mijn site en nu dus ook in mij!

Ik zal me even voorstellen; Ik ben dus Berrie alias aka Beer. Of in hamradio taal.. PD8B. Sinds 1 maart 2016 heb ik mijn call aangepast naar PD8B.
Op aarde gezet in 1972 in een dorpje dat Vaassen heet. Op jonge leeftijd ben ik in dienst gegaan en een opleiding gedaan voor ROIMM. 
Dit is een rij-instructeur opleiding. Waar ik dan ook een aantal jaren les gegeven heb in het leger op een Landrover en een YAL 4440 (vrachtwagen)
Toen ik uit dienst kwam heb ik een tijd rond gereden als internationaal chauffeur. Hierna heb ik altijd gewerkt als field engineer in de printers. Zowel Laser printers en grote plotters repareerde ik op lokatie bij de klant.  Nu werk ik als support engineer in een datacentrum. Hier hou ik me bezig met verkoop/installatie en het maken van servers.

Ik ben destijds met de radiohobby in aanraking gekomen door een buurman die deze hobby ook had. Hij had een hele schap vol met apparatuur en dat boeide mij mateloos. Echter duurde het 42 jaar voordat ik uiteindelijk de cursus ging doen. Ik heb deze cursus gedaan via de DLZA en deels via een avond cursus van de Veron. In september 2014 haalde ik mijn Novice Licentie. Terwijl ik met de opleiding bezig was ben ik actief lid geworden binnen de DLZA en was ik betrokken bij de oprichting van de Stichting DLZA (Digitale Leeromgeving Zend Amateurs) Waar ik nu als voorzitter als vrijwilliger aan het werk ben. 

Op radio gebied hou ik me vooral bezig met nood communicatie organisaties zoals DARES. Dit zijn organisaties die oefenen in rampen en de eventueel wegvallende communicatie. En daar komt dan de Dares om de hoek kijken. 
Ook houd ik me bezig met digitale radio. Dit is een soort van sms versturen via mijn zendapparaat. Nu hoor ik je denken.. dat kan toch ook met de gsm? Nou ehh wij oefenen juist om dat toch te kunnen doen zonder de gsm! En ja dat kan.. zelfs bijna de hele wereld over. En dat lukt echt niet met je gsm. Die kan maar 4 km zenden.. meer echt niet! En in een noodsituatie valt je gsm eerder uit dan je zou verwachten tegenwoordig. Maar 24 uur zonder stroom overleeft je gsm niet en de zendmasten al helemaal niet meer ;) 

Ik woon samen met Barbara die ook zendamateur is. Haar Call is PD8ARP. Ook zij is met dezelfde hobby besmet. PB2Z (was voorheen PD8ARP (Barp) hier aan het genieten van een biertje op een terrasje

Ook hebben wij nog een andere hobby en dat is onze hond Junky. Met Junky traint Barp het IPO programma. Ook zijn we dienst van 1 kat (Bandit) 


                           Junky                        Bandit                 

   

 

 

Tja dan rest mij eigenlijk nog even een foto'tje te plaatsen van mezelf. Maar dat was even goed zoeken. 
Ik maak zelf eigenlijk altijd de foto's waardoor ik amper op een foto te vinden ben. 
Maar goed.. heb er eentje gevonden. 
Zo zie ik er dus uit:

PD8B alias aka Beer of Berrie