Een soort van miniveld dag :) 

Afgelopen zaterdag hebben we een spontane miniveld dag in de achtertuin gehouden. PH4E had in de planning om een weekendje langs te komen. Hier kreeg PD5ROB en zijn XYL lucht van en stonden zaterdag ook voor de deur! Hartstikke leuk en gezellig natuurlijk. En ja waar zendamateurs zijn die niet stil kunnen zitten. Daar moet gewerkt worden. Effin.. De FB13 van Fritzel uit de schuur gehaald en opgebouwd. Gebruik makend van de sporen op de antenne van eerder gebruik deze in elkaar gezet. Op een oude stijgerpijp van een meter of 6 deze vast gebonden aan onze picknick tafel. Tunertje er tussen en gaan met die banaan. 
Nee helaas.. eerst even een BBQ aansteken. Na deze heerlijke stukken vlees, salades en natje erbij. De antenne even aangesloten op de analyser (MFJ 269B) 
Zagen de resultaten er redelijk uit voor een eerste keer opbouwen. 1.5 a 1.7. Dus voldoende om ermee te gaan werken. Het kan beter maar dat gaan we wel doen als hij een definitiever opbouw krijgt. 

Toch nog even kunnen werken met Bonaire dus dat belooft wel veel goeds. Alleen jammer dat ook nu weer een dikke s9 aan ruis op de lijn zit hier. PH4E heeft ook nog even gekeken met haar wereldontvangertje en constateerde ook de flinke storing die hier in de wijk zit. Kortom toch maar eens gaan onderzoeken of het Agentschap Telecom hier iets in kan betekenen. 

Effin.. een gezellig weekendje met een vleugeltje hobby erin! 
Erg gezellig weer! 

73 en bedankt voor de gezelligheid Rob, Emmy, Eline, en natuurlijk Barpske!

Reacties   

#1 Rinse 22-05-2016 18:23
Whuahahaha, ja was even \leuk gisterenavond, eefkes Boanaire en daarna nog wat van die gekkigheden.
Vandaag maar voort proberen te zetten en tot nog toe gaat dat redelijk.

Maak er nog een leuke dag van daar en tot snel.
Citeer
#2 Rob Struyk 09-06-2016 20:59
Leuk bericht. Nu nog omhoog met die Fritzel.
En correct en waterdicht aansluiten.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen