Zulke zaken storen mij in grote mate. Ik heb altijd het idee gehad dat zend-amateurs door de regel een sociale gast was die verslaafd was aan de elektronica en communicatie. Maar mijn beeld daarin krijgt toch een wat andere draai. Sterker nog als ik naar de frequenties luister waar de 'piraten' zitten dan hoor ik daar een stuk respect naar elkaar toe. Laten elkaar uitspreken, geen politieke zaken, geen aanvallen op elkaar etc etc. 
Daar zijn ze met de hobby bezig. En niet met hoe iemand is, of hoe iemand zich gedraagt etc 

Ik heb altijd gedacht dat een piraat iemand was die de boel verkloot, knijpt, gilt, boert, etc etc Maar nee.. Piraat krijgt bij mij een ander plaatje. 
Die gasten die gedragen als mijn oude beeld over 'piraten' klopt niet meer. Piraten zijn hobbyfreaks die om welke reden dan ook geen licentie hebben/kunnen halen. 

Die gasten die zich zo misdragen zoals op PI2NOS hebben gewoon van een of andere instantie hulp nodig. Of een paar lessen in sociaal gedrag. Ik heb die kennis niet om uit te leggen waar het hem in zit. 
Ik vind dit erg jammer dat het zo gaat, want dit type mens verkloot de hobby voor een groot deel van luisteraars/zend-amateurs. En dat alleen om hun mening, hun verhaal, hun 'waarheid' aan anderen op te dringen. Jammer heel jammer. 
Vooral voor al het werk dat de beheerder erin steken voor jawel.. de zend-amateurs! 

Mocht je door al mijn gemopper niet meer weten wat nu een zendamateur is, hieronder de definitie van zendamateur: 

 

Een radiozendamateur maakt vanuit een persoonlijke belangstelling en zonder financieel oogmerk gebruik van bepaalde frequentieruimte. Zo doet een radiozendamateur vaardigheden op, communiceert hij via de radio en doet hij technisch onderzoek.

Reacties   

#1 Rinse Visser 30-03-2016 01:26
Waarvan akte, ik wil hier nog wel wat aan toevoegen, dit speelde zich afgelopen avond af.
Het betrof hier een N en 2 F om's de n was in gesprek met de f in dit geval de oudste zendamateur van Nederland, na dit gesprek meende een andere f amateur de n op zijn nummer te moeten zetten terwijl deze zich keurig aan de regels hield.
Het gevolg laat zich raden, de n amateur trok ook zijn mond open richting de wat zeikerig pratende f amateur.
Ook ik heb als nieuweling nog niet echt positieve ervaringen met de pi2nos, je komt er namelijk niet of nauwelijks tussen en als ik daar wat van zeg ben ik al gelijk bandpolitie, mmmmm.
Het respect is onder de 11 meter mensen groter dan onder de zendamateurs, deze conclusie moet ik helaas trekken naar wat ik heb meegemaakt op deze repeater.
Mensen laat elkaar uitpraten m.a.w. heb toch eens respect voor elkaar, iets waar veel mensen blijkbaar niet van weten of mee om kunnen gaan!!!!
Citeer
#2 Mischa 06-04-2016 20:00
En toch zou ik graag enige nuance willen stellen: Ik luister heel erg veel naar de gebruikers die op PI2NOS actief zijn. Wanneer ik het enigszins indeel en er statistiek op loslaat vallen me enkele dingen op:

1. Veruit de meeste gebruikers zijn heel respectvol en geduldig.
2. Een enkeling heeft nogal moeite met discipline.
3. De probleemmakers zijn altijd dezelfden, deze zijn feitelijk op één hand te tellen. Ze hebben wel een significant aandeel in de 'toestanden' en gebruiken dit systeem als podium voor zichzelf.
4. Kritische berichtgeving is zinvol, echter, waarom niet de positieve zaken (het merendeel van de QSO's) weglaten?
Citeer
#3 Rinse Visser 07-04-2016 16:11
Hallo beste mensen,

Als antwoord op Mischa het volgende,

1 de meesten wel
2 Er zijn er meerderen helaas
3 Ook dit is waar maar ze bepalen wel de sfeer op de repeater, helaas.
4 Het positieve, en dat zijn uiteraard meerdere dingen, mogen nooit de dupe worden van….

Wel ben ik van mening dat je als nieuweling maar moeilijk toegelaten wordt en dit is best wel eens pijnlijk, ook wij willen wel eens wat vertellen, dit geeft tevens weer nieuwe discussies en misschien weer nieuwe gespreksstof op.

Ik wacht maar af en hoop op een goede afloop sommige mensen willen zich maar wat graag laten horen en doen dat dan ook, echter vaak ten koste van…….

Met vriendelijke groet,

Rinse de pd2rf, Dalfsen
Citeer
#4 SWL10945 09-07-2016 10:44
Ham radio amateurs, De naam zegt het al "Amateurs"
Zij die denken intelligent te zijn, cursus doen, papiertje.
Denken ze alles beter zijn dan anderen vaak. :P
Ik lach ze kei hard uit, Zulke trolls betalen duur voor uitzenden. Maar fatsoen normen ho maar. Ze lijken gewoon ordinaire 27mc(mhz) cb piraten.
- Elkaar wegknijpen(drukken)
- Elkaar uitschelden, Ruzie maken vooral 80 Meter nachtuilen net haha.
- Elkaar het licht in hun ogen niet gunnen.
- Hoop slap ge ouw hier op de freq.
- Kan nog even zo door gaan.
DUS MEN HAALT LICENTIE VOOR BOVEN STAANDE.
???? SCHIJNBAAR WEL.
Wat mij irriteert alles via d star, echolinks ect loopt.
weg romantiek on de Ether band. Via Internet de ether in is geen bal aan. Waar zijn de goeden oude tijden, cq dx cq dx qso rechtstreeks zonder internet uplinks ect.

zendvergunning net wc papier anno 2016 en de normen van menigten op de band. TJa kun je beter CB nemen toch.
Citeer
#5 Peet Em 09-08-2016 10:29
gelukkig bestaat er ook nog zoiets als HF idd. veel te doen op 80/40 meter band.
luister veel mee op de NOS buiten de repeater van Assen en Groningen om. vaak gezeur en geneuzel, maar toch ook regelmatig informatief. wel veel dezelfden, maar heb je dat ook niet op de 11?!
ik ben "nog" geen amateur, volgende maand wel beginnen met N, dus ik ben nu nog stille luisteraar.
Citeer
#6 Bas Heijermans 31-08-2016 20:54
Ach Rinse maak je niet druk, over een paar jaar herleiden ze alle machtigingen tot 1. Want er komen vrijwel geen F'en bij maar wel N. Hier in België komen er vooral ON3 bij en vrijwel geen ON2 en amper F. Daar de F houders amper tot niet zelfbouwen heeft de absurde zware eisen ook niet zoveel nu meer. En wat aangaande PI2NOS, laat je niet gek maken, er staat zoveel moois tegenover. Er zit een knop op weet je wel, gebruik die en zet dan gewoon 70cm uit en luister naar iets anders.

Groeten Bas.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen