Vanmorgen zat ik te luisteren naar de repeater (pi2nos) en toen kwam er de melding van de aanslagen in België. Je zou denken dat dit dan flinke gesprekskost zou zijn daar. Maar nee er werd overheen gesproken want de discussie over zonnepanelen (PA3BMX) bleef maar doorgaan over zonnepanelen. Er werd totaal niet gereageerd op berichten over België. Het was net alsof er totaal niets aan de hand was daar. Er werd gewoon overheen gesprongen. Genegeerd zo het leek. 
Dit verbaasde mij eigenlijk flink. Ligt het eraan dat 'we' het gewend zijn inmiddels? Of houd de gemiddelde zendamateur zich echt alleen maar bezig met techniek? 
Ook kwam er een oproep van een buschauffeur die wat informatie wilde over de situatie in Brussel. Hij stond ergens halverwege en was onderweg naar Brussel. 
Hier werd op een kattige manier op gereageerd dat er genoeg andere manieren zijn van informatie inwinnen. Nou volgens mij fiets je dan toch wel een doel voorbij als amateur in dergelijke situatie's. Er kwam een tussen de (naar mijn mening) oninteressante gesprekken over zonnepanelen een amateur die iets melde over dat e.e.a. helemaal afgesloten was in Brussel. Ook hier werd totaal niet op gereageerd. 

Nu snap ik best dat je nu ook weer niet het alleen maar over Brussel hoeft te hebben. Maar het bevreemde mij dat er zo mee omgegaan werd. Dit omdat zoiets als zo'n situatie gebeurt dat juist een mogelijkheid is voor informatie voorziening. Of doen we dit alleen als het onszelf betreft? Als er iemand die bekend is op de repeater er bij omgekomen is? Want dan.. etc etc etc.. 

Nu jah ik maakte me er een beetje boos over, wellicht dan toch maar over zonnepanelen/zonnehuisjes gaan praten?

Sigh.....

 

Reacties   

#1 Bas PE4BAS 22-03-2016 15:46
Ik snap je frustratie. Daarom heb ik al helemaal niks met repeaters. Het is vaak niet interessant wat men te vertellen heeft. Er zijn inderdaad andere media waar men meer info kan krijgen. Echter als die niet tot beschikking zijn is amateurradio natuurlijk een mooi alternatief. Jammer dat men daar geen begrip voor heeft. Gelukkig zijn er nog meer repeaters buiten PI2NOS. 73, Bas
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen