Zoals enige tijd terug geschreven ben ik zo af en toe bezig met DMR. Helaas is de ontvangst van DMR in Breda e.o. eigenlijk te slecht om fatsoenlijk te werken. Op een basis antenne gaat het wel overigens. Maar ja een Portofoon is handig als die zonder kabels gebruikt kan worden. Dus was het idee geboren van een soort repeater (ze noemen het ook wel Hotspot) En die zijn er.. Voor zowel DMR/D-Star etc. Maar dan ga je eens rondkijken op internet en dan kom je van allerlei aangepaste meuk tegen. Ardino, rapsberry etc. Maar hoe en wat, hoe te configureren is slecht gedocumenteerd. En dan met name de DMR mode. Je hebt de DVMega maar als je op de site kijkt zie je nergens wat je nu precies moet hebben. Uiteraard een offerte aangevraagd maar geen reactie op gekregen. Alleen de opmerking hou de site in de gaten op fb. Ja idd.. die houd ik ook wel in de gaten. Maar de omschrijvingen zijn er kort en bevatten meestal maar een paar woorden over dat het module zo en zo is.. Maar dan niet weer welke module je bv moet hebben voor DMR. 

Kortom die "repeater" moet nog maar even op zich laten wachten totdat ik hier meer kennis over heb opgedaan. Het lastige ervan is dat er dus niemand eens heel duidelijk een soort van stappenplan over maakt. Nou mocht ik het materiaal toch in huis krijgen dan ga ik het regelen hoor! Compleet met filmpje en howto etc. En ja in het Nederlands! 
Maar nog even geduld hoor want ik moet het eerst zelf 'ff' onder de knie krijgen, maar daarna help ik jullie hoor! (dmr hotspot geïnteresseerden dan he :)

73 PD8ehhh PD8B (moet nog ff wennen aan nieuwe call) 

Reacties   

#1 pd0okp 22-10-2016 13:15
Ik ben het helemaal met je eens, ook ik wil zoiets voor in huis en in de auto icm een android telefoon, maar nergens kom je aan een fatsoenlijk compleet verhaal. Balen, dat zeker.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen