Een paar dagen geleden kondigde ik hier aan dat ik mijn call heb laten veranderen. Van PD8EER naar PD8B. Nou dit heeft best wel wat voeten in aarde. Want je moet natuurlijk al je sites aanpassen. Alle logpagina's zoals QRZ, HRDLOG.net en ga zo maar door. 

Maar niet alleen dat. Ook je DMR registratie ga zo maar door. Nu moet ik wel zeggen dat het veranderen van mijn call bij het DMR heel simpel verliep. Even een mailtje naar beheerder en voila dat was een feit. Zou je denken ja... Maar nee je moet natuurlijk ook in je codeplug veranderen. En ga zo maar door. En mjah de oude qsl kaarten zijn natuurlijk ook niet meer te gebruiken. Dus tzt in de rijke dagen nieuwe ontwerpen en laten maken. Zou ik kwantum korting krijgen?

Ik heb ook wat achterstallig mastwerk liggen. Ik heb een mobiele mast aangeschaft (aluminium) ter vervanging van mijn glasfiber mastje. Hier kan ik wat makkelijker andere antenne's in hangen ter expirementjes. Deze mast is 12.70mtr dus die zou net beetje boven ons huis uitkomen. Maar moet dan wel ff uitzoeken of ik hem wel of niet moet tuien. Hij staat onderaan vast met 2 grote stevige klemmen aan de schuur. Dus effe bezien hoe dat gaat lukken. 

Ik zal voordat ik de oude antenne weg haal even een foto maken en erna. Even ter illustratie zeg maar. Of misschien wel een filmpje. Effin dat zie je straks wel op deze site verschijnen. Verders op HAMRADIO eigenlijk geen nieuwtjes te vertellen zo. 

En jullie? Laat het gerust weten via de reactie mogelijkheid onderaan dit artikel! 

 

 

 

73 PD8B

Reacties   

#1 buzz 06-03-2016 06:14
Hier ook nog: [censored]zend-amateur.nl/images/QSL-PD8EERKlein2. png ;-)
Citeer
#2 PH4E 06-03-2016 18:07
leuke call heb je, en volgend jaar moet je hem weer veranderen want dan heb je natuurlijk je F gehaald
Citeer
#3 buzz 10-03-2016 05:32
Hey beer, het plaatje hierboven zegt nog steeds pd8eer… de bevestigingsmail van dit forum komt ook van pd8eer… mss nog door wat config-files heengreppen?
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen