Zaterdag was het weer zover. De jaarlijkse dag van de Zendamateur. Een jaarlijks terugkerend evenement wat georganiseerd word door de Veron. Hier vindt je dan altijd diverse hobbyisten en amateurs die hun 'truukje' dan laten zien aan de medeamateurs. Een bonte dag mag je dit wel noemen eigenlijk. Want van hele oude legerapparatuur tot de nieuwste websdr apparatuur zie je hier. 
Uiteraard is commercieel NL hier dan ook flink aanwezig om hun producten al dan niet tegen beursaanbiedingen te tentoonspreiden. Uiteraard deden wij van Stichting DLZA hier ook aan mee. 
En we hebben best een flinke aanloop gehad van mensen die informatie wilden voor hun zoon of dochter. Kortom een geslaagde dag dus! 

Ikzelf heb de avond ervoor mijn Yaesu FT-2D verkocht daar ik hier toch niet zo happy mee was. De mogelijkheid van geen naam bij frequentie in dual watch modes was toch wel een grote reden deze te verkopen. Nu dus toch maar eens gaan kijken naar de digitale wereld zoals DMR/D-Star etc Alhoewel ik me wel afvraag hoe de dekking hier in Breda daarvan is. Maar daarover gaan jullie vanzelfsprekend hier binnenkort meer over lezen vermoed ik :)

Qua aankopen heb ik weinig besteed. Ik heb een G5RV mini aangeschaft om eens te kijken hoe die het hier gaat doen en of we hier minder QRM (storing van de buren) hebben. En voor de prijs van 40 euro kon ik hem niet laten liggen. 
Ook ivm de overlast op mijn luidsprekers als ik op de 10 mtr bezig ben heb ik een aantal ringkernen aangeschaft om eens te kijken of dit probleem zo is op te lossen. Kortom weer wat te doen komende week. 
Ik ga die G5RV ophangen in een mastje van 15 mtr die ik in bruikleen heb van PA1TAS om te kijken hoe dat gaat werken en ik kan vergelijken met de Hyendfed die ik heb hangen hier. 
Daarover deze week meer te lezen hier! :) 

73 DE PD8EER

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen