Tja nu ik loonslaaf ben heb ik natuurlijk wat minder tijd om in de hobby te steken. Zeker gezien het feit dat ik iets meer uren maak dan de normale 40 uur. Hierdoor schiet er wel het een en ander erbij in zo af en toe. 
Maar helemaal stil gelegen heeft de hobby natuurlijk niet. Onlangs nog naar een aantal clubavonden geweest waar een en ander werd verteld over propagatie en over een nieuwe vorm van een dopler antenne en het gebruik hiervan. 

En natuurlijk de aanschaf van mijn Yaesu ft-2de portofoon (met GPS) en die gebruik ik nu dagelijks als ik onderweg ben. Je kan me volgen via deze pagina via de knop APRS. Daar staat onderin een map die live volgen mogelijk maakt. 
Wat wel erg jammer is dat deze porto een mogelijkheid heeft voor werken met System Fusion maar dat het Agentschap Telecom daar nog niet echt in meewerkt. Dus het gebruik daarvan laat nog even op zich wachten. 

Ook voor de DLZA zijn we weer bezig geweest in Meppel op de Lichtmis. We hebben erg veel aanloop gehad en het was erg leuk toeven weer daar. Ik heb er een JWX antenne gekocht (raam antenne) en deze werkt erg goed. Daar waar ik met een andere externe antenne nergens gehoord werd op APRS lukt het met deze antenne prima! En ik heb er een klein koffertje gekocht waar ik mijn antenne analyser netjes in kan bewaren zonder dat ie overal rond slingert. En terwijl ik dit type herinner ik me dat ik daar nog een klein soldeer klusje voor heb. Ik moet de batterij racket vervangen. Hij is uitgeleend geweest en die persoon heeft hem wat te lang aan de lader gehad waardoor de batterijen enigszins ontploft waren. 

Aanstaande zaterdag gaan Barp en ik bezig met de Hexebeam om die eens op te gaan zetten en na te meten. Deze hebben we over 2 weken nodig voor de JOTA waar zij en ik aan meewerken in Berkel Enschot. 
En dan in November hebben we de dag van de amateur weer. En daar hebben we ook vreselijk veel zin in. Kortom nog genoeg te hobby'n komende periode. 
Maar eerst project Hexbeam aankomende zaterdag. We zullen de foto's ook even in deze blog plaatsen. Het zal wel ff lastig klusje gaan worden. Ik heb hem ooit uit elkaar gehaald maar nooit meer in elkaar gezet.. dus ben benieuwd :) 
Je leest de ervaringen hier ! :) Want er is geloof ik weer een contest aankomend weekend.. dus time to go onair :) 

Groetjes Berrie (pd8eer) en Barpske (pd8arp) 

met dank aan ON4BVK

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen