Vandaag zijn Barbara en ik aktief geweest bij dit keer een bakkerij met de zenders. Cor (voorzitter Veron afd 54) die had het idee opgeworpen om in een bijbehorende zaal van een bakkerij (zo'n ambachtelijke) met de club call aktief te gaan zijn. En dat zijn we natuurlijk gaan doen!
Gewapend met een aantal koffers, hopen coax en voedingen op naar "de Heen' een klein plaatsje bij Steenbergen. Maar ja het weer zat een beetje tegen. Maar zoals een zendamateur natuurlijk daar niet zo van schrikt.. in de wind en de regen de antennes de lucht in en voila we konden radioactief!

Echter op mijn Icom IC-7200 met mijn nieuwste (onuitgeprobeerde) voeding zat een hele vervelende tik iedere keer. Dus maar even de oude voeding uit de doos gehaald om te testen of het iets anders was. En hier was de tik ook hoorbaar. Kortom het moest iets zijn wat uit de omgeving komt.

Nu jah.. bij een oude ambachtelijke bakkerij geen electronische hoogstandjes dus dat kon het niet zijn. Maar wel een balkende ezel en een hoop geiten.. Aha.. Schrikdraad! En inderdaad. Nadat een bevriende boer dit uit zette was de storing totaal verdwenen.

Ja dat zou je dan verwachten. Echter leek het zodanig slecht weer te zijn dat elke zendamateur in zijn luie stoel naar buiten zat te kijken of zijn antenne niet om zou waaien, want geen amateur te bekennen op de banden. Kortom slecht weer.. dus waarschijnlijk veel stekkers uit de set's gehaald en ja natuuuuurlijk zeer slechte condities. Waardoor dus toch eigenlijk deze dag toch een beetje in het water leek te vallen :-s

Maar alles met al was het een leuke (en leerzame) dag waar we goed verzorgd werden met verse broodjes, verse croissants en van dat alles! En zoals normaal sluit je de dag dan af door met zijn allen even gezellig bij de initiatief nemer een pintje te pakken... ownee... dat ging niet.. de poort ging niet meer open :) :)
Dus zijn we moe en voldaan naar huis gereden en ben ik na het uitladen van de spullen lui op de bank in slaap gevallen. En Barpske? Die had nog niet genoeg gedaan en zij ging een en ander aan de poets en maakte mij wakker omdat de lakens van de bank moesten voor de wasmachine.

Het is nu 01:45 en er heerst een serene rust in huis op het gesnurk van ons barpske en de hondjes na dan.
Maar het is nu toch ook echt tijd voor me om ook te gaan slapen. Er komt morgen een F Amateuze op bezoek, dus wel een beetje fit zijn dan he! :)

73' DE PD8EER en PD8ARP

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen