Zoals je de reactie kunt lezen op mijn voorgaande bericht heb ik er best wel een en ander aan reacties gehad op mijn bericht over Zello. Die soms verre van redelijk waren Dat je mensen zo op hun ziel kunt trappen en dat met een stukje over iets wat niets met 'zenden' te maken heeft.
Ik zal proberen duidelijker te zijn en jullie uit te leggen wat ik tegen Zello heb. 
Ik heb helemaal niks tegen Zello. Ik heb wat tegen zendamateurs die het vergelijken met een zender qua audio of 'ontvangst' en dergelijke. Dat het een communicatie middel is moge duidelijk zijn. Naar ik begrijp zitten er enkele honderd zendamateurs op Zello en hebben het hier prima naar hun zin! Daar heb ik dus helemaal niks op tegen! Ook omdat Zello ook veel gebruikt wordt door bv vrachtwagen chauffeurs, SWL Amateurs (luister amateurs) etc etc. Daar is echt helemaal niks mis mee En dat het veeeeeeeel beter is dan je HF set.. Sja.. je neemt een Porsche of een fiat panda.. En inderdaad je kan in beide rijden. En het zijn inderdaad auto's. En je kan in beide auto's een UHF/VHF setje bouwen. Maar met je Porsche 911 Carrera materiaal naar het grofvuil brengen doe je ook niet. Daar ga je lachend met je Fiat Panda naar toe dan. 

Kortom ik hoop dat je het nu duidelijk is geworden. Dat ik niks tegen Zello heb. Dat ik niks heb tegen mensen die communiceren. Dat ik echt niet beweer dat een licentie boven geen licentie staat etc etc. Ik kan alleen slecht tegen kromme vergelijkingen en het onderuit halen van een netwerk zoals DMR. Of bijvoorbeeld mensen die op DMR zitten te werken en mensen zeggen 'ga maar naar Zello want daar zitten ze allemaal.. dit DMR is maar rommel' Hou dan je mond daar.. verkoop je DMR setje, geef hem weg of zo. Maar ga niet op dat netwerk zitten om mensen uit te nodigen om naar Zello te komen. Respecteer de mensen die op DMR netwerk zitten dan zullen ze ook respecteren dat jij op Zello zit! 

Met dit berichtje wil de boze mensen graag een beetje uitleg geven. En uiteraard ook de mensen bedanken die de mening deelden! 

Mvg Berrie 
PD8B 

Reacties  

#1 Dudara 04-02-2018 17:40
Hola Berrie,

Gewoon om te zeggen dat ik het volkomen 100 percent met u eens ben, hoewel ook ik Zello gebruiker ben is deze app niet de vervanging van onze hobby.
Het is te gek om los te lopen te beweren dat het een onderdeel kan uitmaken van en/of een aanvulling kan zijn. Er is helemaal geen uitdaging, de natuur fenomenen spelen hier helemaal geen rol daar waar onze digitale mode´s het wel zijn.
Er rest mij nog u te bedanken voor de moeite en de tijd die je in je blog steekt en je gedurfde openheid in een tijd dat iedereen zo vlug is beledigd.
73 51 van Dudara Sall EA7JVU uit Spanje Almeria.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen