Zoals je in een eerder blogje heb kunnen lezen was ik de gelukkige bezitter van de Tytera MD-9600. 

Met de nadruk op "WAS' want ik heb hem besloten terug te sturen naar de dealer. Er mankeerde teveel aan naar mijn zin. Er was een luide piep te horen als er een qso gaande was. Tevens viel er regelmatig het scherm uit of vervaagde er letters en verschoven deze over elkaar heen. Tevens waren er audio problemen met deze set. Ik heb op verschillende manieren geprobeerd met codeplugs. Ze zelf te maken of verschillende te gebruiken. Niks mocht baten. Naar de laatste berichten schijnt er nu een update te zijn van de firmware en lijkt deze het beter te doen. Ik vind het nogal wat hoor. Je koopt een set van om en nabij 340 euro. En deze doet eigenlijk het al uit de doos niet! Je moet dan eerst een soort van reset doen om deze te kunnen gebruiken. De CPS Versie 1.21 werkt niet met de 'uit de fabriek' versie. Kortom deze set staat nog in de kinderschoenen en zijn er nog veel kinderziektes mee. Wellicht een tip is even te wachten met de aanschaf van deze set. 

Totdat de fouten bekend zijn, de oplossingen te vinden op het internet. En je in ieder geval geen 4 dagen bezig bent om het een beetje op orde te krijgen. 
Ik ben nog steeds doof van de harde hoogfrequente piep die te horen is. (zie youtube filmpje hier: https://www.youtube.com/watch?v=ikboNbbMLOY

Voor mij is deze set in ieder geval de conclusie: 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen