Ja ik ben het met je eens. hoe gek ik deze titel van dit berichtje. Ik heb er wel even over nagedacht of ik dit moet posten of niet. 
Toch maar gedaan. Want je kan gaan luisteren naar de repeater.
Je kunt forum's lezen en eigenlijk geld er maar 1 ongeschreven regel. Alleen als F amateur tel je echt met de grote jongens mee. 
Nu mag ik natuurlijk niet generaliseren maar er zijn me toch wel een paar dingen opgevallen. Met name onze inzet om de Full te halen. Dit is zoals je in voorgaand berichtje niet gelukt. Een paar persoonlijke vrienden waren aanwezig of toonde interesse. Maar de club's en verenigingen waar we lid zijn toonde die interesse eigenlijk niet. Zij die het hardst roepen "je moet je F halen" hoor je nu niet. Terwijl ze weten dat je op examen geweest bent. Misschien durfde ze het niet te vragen. Dat is natuurlijk goed mogelijk. Maar het valt wel op dat er dan veel mensen zijn die dat niet 'durven' te vragen. Ze durven wel kritisch te zijn over de PD amateurs. Maar er naar vragen (lees motiveren) durven ze dus niet?! Ik snap het niet meer. 

Natuurlijk haal je je papieren voor je eigen doel. Om lekker op alle banden te kunnen werken die voor de zend amateur geschikt zijn. Maar als je de vele discussies's volgt op de repeaters of in forums dan zou je echt het idee krijgen dat de club amateurs echt graag willen dat je je F haalt. Maar eigenlijk lijkt die interesse een grote fake. Want de motivatie om het echt te halen of de motivatie om die PD'r te helpen die is er dan veelal niet. Heel soms sleept er dan toch een amateur tussen door die bijvoorbeeld onverwacht met documentatie aan komt zetten om je te helpen met je lesstof. En of dat nu via mIRC gaat of via examen oefen vragen die in een plastic tas gegeven wordt zonder dat je er om gevraagd hebt. Dat is voor mij wat het beeld 'zendamateur' is. Samen elkaar helpen, samen met de hobby bezig zijn. En niet over elkaar struikelen als iemand een foutje maakt.. of iemand struikelt als hij zich niet goed in-meld tijdens een QSO. laten we nu eens op elkaar gaan letten met dingen die er toe doen! Help elkaar eens met ons gezamelijke doel. Val niet over een taalfoutje. Of bied jezelf aan om taalfouten te verbeteren. Probeer elkaar eens te helpen met dat soldeer projectje. Of ga eens bij elkaar op de koffie. Of bespreek de dingen met elkaar op de lokale repeater. 

Kortom wees gewoon eens zendamateur! :) 

Reacties   

#1 f. molenschot 10-03-2017 08:27
Na slechts enkele weken zendamateur zijn herkenbaar. Hierover ook geventileerd in de ORB onafhankelijke radio amateur brabant ronde. Nou de reacties spraken voor zich. Wat een vreemd wereldje, ik ben lid van diverse verenigingen maar binnen de zendamateurs zitten wel veel verschillen.
Lang niet allemaal en krijg ik ook hulp als ik een cq roep om 2 van een oude rot uit Rijen.
En hoe.moet je op HF met 25 watt, waar koop ik zo een set? Waarom houdt een band op 40 plots op voor mij? Vanaf hier geen beginnend bestuurders meer.
Maak de F cursus toegankelijker en leer mensen dat mensen dat wat er toe doet. Er gaan er meer weg dan er hij komen, dan moet je iets met je hobby. Mee veranderen. Dus schouders er onder en een goed voorstel naar het AT.

En die F die komt zeker wel B.

73

Frank
Citeer
#2 Werner 10-03-2017 11:47
Ik denk dat de kern is: deze hobby drijft op kennis. Kennis is macht en geeft dus status en aanzien. Uit angst om status en aanzien te verliezen, willen sommige lieden niet kennisdelen met beginnelingen. Dat is jammer, maar in de praktijk betekent het gewoon dat je de leuke personen eruit moet pikken om wat op te steken van elkaar. Ga uit van je eigen kracht, hoor elk advies, maar blijf zelf kritisch en laat je vooral niets zomaar wijsmaken!
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen