Ja zo zit je kwijlend te kijken naar de Icom IC-7300 en zo staat er een grote Kerst doos voor je deur met daarin.. jawel.. de Icom IC-7300! 
En wat een fijne set is het toch! De ontvangst is erg goed en last van storing (QRM) lijkt bijna te zijn verdwenen. En ook erg makkelijk is natuurlijk het touch scherm. 
Zonder een handleiding te lezen kun je al heel vlot met deze set werken. Ook heb ik tijdens het uitproberen van de set al diverse complimenten gehad voor de audio. 

Wat ik zelf een erg handige optie vind is de mogelijkheid om de frequentie te blokkeren. Ik werk veel met LOG40M en het cluster programma wat hierbij zit. Echter soms ben ik iets te enthousiast en klik ik bv op een station die buiten de band voor Novice zit. Nu kan ik daar wel luisteren, maar buiten mijn banden zend hij gewoon niet nu. Dus kan ik ook niet per ongeluk werken buiten mijn toegestane banden. 

Wat ik ook erg leuk vind is dat al mijn qso's worden opgenomen. Zo kun je toch nog even terug luisteren of je de call wel goed hebt opgenomen. Of de bijzondere qso's toch ook voor het 'nageslacht'  hebt.
Kortom.. dank je wel kerstman namens PD8B en PD8ARP ;) 

Mocht je interesse hebben, kom gerust eens uitproberen!.... 

73 PD8B

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen