Ja zo waren we bezig met de Jota in Berkel Enschot. En zo zitten we al weer bijna op 5 december en dat de goed heilig man zijn feestje viert. En dan laten we natuurlijk de discussie 'zwarte piet' maar even buiten beschouwing. Daar doen we niet aan in amateur land. We discussiëren alleen over hobby gerelateerde zaken... (uche) Buiten de LZ contest die er vandaag was (zaterdag 19 Nov) waar ik een aantal puntjes gemaakt heb. Viel me toch wel één ding op deze week.. 

Afgelopen week was het wel wat rumoerig in amateurland. We hebben een landelijke Repeater (PI2NOS) waar ik een tijd geleden al eens een berichtje over gestuurd heb. Toen had ik het 'PI2NOS in de ban?" genoemd. Waarom die titel destijds? Nou die informatie vind in je dat artikel zelf wel terug. De discussie nu is dat de repeater geplaagd wordt door een paar 'lieden' die het leuk vinden om gesprekken die zij niet interessant vinden weg te drukken met hun microfoon. Ze hebben niet het lef om de discussie aan te gaan! Nee ze zetten eigenlijk de microfoon van de 'spreker' uit. 
Wat natuurlijk vervelend is voor zowel de 'spreker' als de luisteraars. 

En natuurlijk heel Nederland moppert en klaagt erover (net zoals ik nu) maar niemand die ook maar iets onderneemt. Niemand die gegevens logt, niemand die daadwerkelijk gegevens mailt naar het Agentschap Telecom. Niemand die bv meld dat een van de 'lieden' bij hun uit de buurt komt. Nee hoor.. het gebeurt overal behalve bij ... precies.. dat dus.. 

Nu is er besloten door de beheerders van de repeater enkele repeaters extra te gaan monitoren en daar waar geen verbetering komt de zooi te gaan sluiten. Ehh begrijp ik dat goed? roep je met zon bericht juist niet de mensen die ik betitel met 'lieden' hier niet mee op om te extra te gaan vervelen? 
Zeg 10 'lieden' verklooien de boel met boeren laten, rare geluiden laten horen, knijpen ga zo maar door voor wellicht een paar duizend amateurs verpesten?? Ik begin bijna te verlangen naar die schandpaal en rotte eieren... 

Natuurlijk is bovenstaande volkomen onzin, ik probeer alleen te zeggen: kom mannen (en vrouwen natuurlijk!) verenig u.. ga samen op onderzoek uit Werk samen om deze ellende aan te pakken. Wijs niet met een vinger naar bv het Agentschap Telecom. Want als je wijst wijzen er ook nog een hoop vingers naar jezelf toch? Werk samen, maak er een sport van om dergelijke 'lieden' boven tafel te krijgen. Vorm samen een pact! Zodat de 'lieden' het wel uit hun hoofd laten! 

Ik ben er van overtuigd dat het geknijp echt niet van alleen piraten komt! Ik weet zeker dat er ook gelicentieerde zendamateurs graag de regie in handen nemen (knijpen). Dus ook zij mogen met naam en toenaam bekend gemaakt worden (bij het AT) Die flauwekul moet gewoon stoppen. En dat moet niet bij het roepen blijven.. maar ook samen er iets aan doen! 
Ik wil er zeker aan mee werken! Dus als iemand deze Papa Domoor wil leren hoe één en ander moet. Dan hoor ik het graag van je!

Groetjes (73) van een stijdvaardig ehhh strijdlustige PD8B
En reageren mag natuurlijk he! Onder dit bericht zie je de optie 'reactie toevoegen' En ik doe niet aan censuur, tenzij er adres gegevens of andere bedreigende zaken geplaatst wordt. 

Reacties   

#1 PD0TZ 21-11-2016 08:39
Hoi PD8B,

Graag zou ik ook willen weten hoe ik deze verstoorders kan opsporen, aangezien ik nu ook een sub-toon moest instellen op mijn porto's.

Mag ik dit bericht delen op mijn blog ?

73's

PD0TZ
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen