Dit weekend was het weer CQ WW Contest. Nou hoor ik je denken wat is dat? voor iets? Contest? 
Eigenlijk is het heel simpel. Je maakt in een bepaalde tijdsduur allerlei verbindingen over de hele wereld. Hier is eigenlijk de bedoeling om afhankelijk van het soort contest de om bv zoveel mogelijk landen te werken, of regio's of wat dan ook. Dit weekeinde gaf je een rapport cijfer over de verbinding (meestal 5/9)  en de CQ zone. In Nederland is dat 14. 

Kortom een gesprekje gaat ongeveer zo:

CQ Contest, CQ CQ PD8B

PD8ARP !

PD8ARP Youre 5/9 - 14

PD8B Youre 5/9 - 14

PD8ARP 73!

PD8B 73


Veel meer dan dit is het eigenlijk niet. Om een idee te geven hoeveel gesprekken ik dit weekend gehad heb hier een klein foto'tje met de score: 

Je ziet dat ik dus 63 landen gewerkt heb en 176 gesprekken. Goed voor een totaal aantal punten van 16.929. Ik vind het een aardige score maar als je de logs bekijkt van andere stations dan kunnen die ruim over de 3000 zijn. En wellicht in de miljoenen punten. Nou zover gaan wij er niet voor zitten. Voor ons is dit al een prestatie :) 

Over prestatie's gesproken vorig jaar deden we mee met de call PI4DLZ van de DLZA. En wat wij niet wisten dat we nog in de 'prijzen' vielen. We waren eerste van een of andere categorie in Nederland en dan krijg je dus een certificaat. 


Zie foto: 

Maar goed, het was weer een leuk weekendje radioaktief bezig zijn. Volgend weekend ook weer radioaktief. 
Maar dan zitten we in Apeldoorn op de Dag van de Amateur in de Ericahal :) 

Groetjes 
Berrie PD8B dus :)

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen