Via PE1MSZ heb ik de mogelijkheid om te testen met een DVMega in combinatie met de BlueDV.

Dit is een klein kastje waarmee je in je huis een soort van hotspot/repeater systeem krijgt. Aangezien we in de directe omgeving van Breda nog geen repeater hebben voor DMR en de afstand net iets te groot is om met je rubberduck (de kleine antenne op je porto) te kunnen werken zat ik naar deze mogelijkheid te kijken of dit zou gaan werken. 

En ja het werkt! via via kwam ik bij Ruud terecht en hij zou mij wel even helpen met deze mogelijkheid. De eenvoud van dit apparaatje is zo simpel dat je het bij wijze van spreke je moeder kan laten installeren :) Je download een programma, je koppelt via bluetooth je apparaat. je stelt je ID in en controleert even de frequentie op de gsm na het installeren van BLUEDV die je gewoon kunt vinden in de Google play store.  e

Je zet deze frequentie in je porto. (als je de codeplug van Rutger gebruikt (PA3CQJ) dan zit daar al een DVmega optie ingebakken. (Waar ik wel even de fout mee in ging is dat in de software uitgegaan wordt van 434.600000 en dit staat in de codeplug  op 434.000000). Deze dus wel even aanpassen in de software op je PC of Android. Na dit gedaan te hebben even op de spreeksleutel drukken en voila! (ow ja.. even op de software op connect klikken en op het telefoon hoorntje. 

En de eerste verbinding was gemaakt! Ik heb het nu getest op mijn Asus Transformer en draaide zonder problemen (wel ff mail proggie uitzetten, want bij nieuwe mail klapte hier alles eruit HI) 

Nu heb ik het als test draaien op mijn windows pc en vooralsnog ook zonder enige problemen! Ik heb inmiddels begrepen dat het straks kan draaien op System Fusion van Yeasu, D-Star en DMR dus! geniaal dus! 

Ik ben vandaag een beetje aan het rondwandelen geweest in mijn straat en ik moet zeggen dat het bereik mij toch wel verrast heeft! Rondom huis kon ik prima werken. En dat met die milliwatts :) Porto lekker op laag vermogen gezet en niks nie haperingen nie ;) ow ja en het bouwen? dat is echt kinderspel! Ik heb alleen het knopje er tussen uit gehaald die de module omschakelt van bluetooth naar compoort instelling (voor aansluiting op pc via Windows) Want dit knopje blijft een beetje tussen het wal en schip hangen en door het plastic kapje eraf te halen voorkom je ook dat hij niet per ongeluk ingedrukt word. (jaja heb het bewaard hoor) Dit is hem dan de grootte kun je vergelijken met de lader van de Tytera md380. Klein ding dus!

Ik ben er wijs mee! En kan het de DMR liefhebbers zeker aanraden als ze buiten bereik zitten van een DMR Repeater! 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen