Het werd tijd om een en ander weer even op te ruimen met onze antenne's in de tuin. Het werd nu een beetje 'radio kootwijk' zo. 
We hadden een Fritzel fb13, een Hyendfed, een 2 en 70 antenne (Diamond X5000), en een G5rv staan. Dit om te testen en te onderzoeken wat het het beste doet hier. 
Echter door de omgeving die werkt met waarschijnlijk niet officieel goed gekeurde materialen zoals wifi extenders, adapters en dergelijke ontstaat er veel storing hier in de wijk.  De reis naar zoeken voor een goeie antenne is dus nog op volle toeren. Echter de resultaten van de inmiddels verwijderde antenne's zijn me nu bekend. 

De condities zijn ook wel bijzonder te noemen vooral op de 2 mtr en 70 cm. Want heb ook veel last van "Co-channeling" op PI2NOS. Het signaal komt met een S9 binnen maar binnen korte ogenblikken zakt het af en vervormt de audio. Alles geprobeerd te vervangen. Antenne, coax, de set enzovoort. 
Echter blijft het probleem in al deze gevallen aanwezig. Maar heb contact gehad met een kenner. Zeker op het PI2NOS gebied. En hij bevestigde het vermoeden wat ik en Eline (PH4E) ook al hadden. Wellicht maar eens gaan kijken naar een Yagi antenne die alleen naar Goes of naar Hilversum wijst. Dan heb je van de één of van de ander geen last meer. En tevens wat versterking naar eventuele simplex verbindingen. Wat overigens ook wel eens handig is om een goed peil rapport te kunnen maken bij 'intruders' of stoor zenders. 

Dus mocht iemand een leuke 2/70 yagi over hebben dan houd ik me aanbevolen om dit te testen. Of eigenlijk beter gezegd experimenteel radio onderzoek. En dat is natuurlijk wat we allemaal beloofd  hebben toen we onze licentie behaalden toch? :) 

Wel zit ik met smart te wachten op de DMR repeater in Dordrecht in de hoop gewoon in Breda ook via dmr te kunnen werken :) Maar dat staat nog in de kinderschoenen had ik begrepen. Maar ik wacht af. 

Binnenkort weer wat drukkere tijd v.w.b. de hobby. De Lichtmis komt er weer aan maar ook de dag van de amateur staat al weer voor de deur. En natuurlijk de Jota wat dit jaar in het teken staat van het Thema: Show your e-motion. Bij Scouting ontwikkel je je door het doen van uitdagende activiteiten. Je gaat naar buiten, je deelt leuke ervaringen met elkaar en leert van anderen. Dat plezier en de vaardigheden die je opdoet, draag je zowel binnen als buiten Scouting uit. Ook Scouting zelf is volop in beweging. Nieuwe technieken en ontwikkelingen maken Scouting enorm dynamisch. We zijn trots op Scouting en op wat scouts voor de samenleving kunnen betekenen en dat laten we zien: Show your e-motion! Dus ook dat gaat weer een uitdaging worden in de uitvoering hiervan. 
Ideeën zijn altijd welkom natuurlijk!! 

We gaan het weer meemaken. PD8ARP, PD8B (duhh) en PD0TZ hebben al toegezegd aanwezig te zijn. Lijkt het je ook leuk om als zend-amateur iets te betekenen voor de Jota 2016? Neem dan gerust even contact op. Wij zijn zelf bij de scouting groep in Berkel-Enschot aanwezig! 

Even voor je agenda JOTA-JOTI 2016 vindt plaats van 14-16 oktober.

Bedankt voor het lezen weer! En als je wil reageren? Doe dat gerust hieronder! :) 

 

 

Reacties   

#1 Bas PE4BAS 02-09-2016 08:09
Heb nog wel een kleine 2/70 yagi over. Alleen woon ik een beetje te ver denk ik om de antenne uit te lenen :sigh:
Kun je nagaan, jij hebt gewoon last van de vele repeaters om je heen terwijl ik zuinig een repeater kan bereiken vanaf hier. Maar goed, ben toch meer HF man dus dat boeit me niet zo. Veel succes met het zoeken van een geschikte antenne. 73, Bas
Citeer
#2 PD8B 02-09-2016 17:14
Bas PE4BAS zei:
Heb nog wel een kleine 2/70 yagi over. Alleen woon ik een beetje te ver denk ik om de antenne uit te lenen :sigh:
Kun je nagaan, jij hebt gewoon last van de vele repeaters om je heen terwijl ik zuinig een repeater kan bereiken vanaf hier. Maar goed, ben toch meer HF man dus dat boeit me niet zo. Veel succes met het zoeken van een geschikte antenne. 73, Bas


Nou Bas je bent natuurlijk altijd welkom hoor! We hebben heerlijke worstenbroodjes hier in Breda :) Maar inderdaad het is wel een roteind rijden. In ieder geval bedankt voor je aanbod hierin! :)

73 PD8B
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen