Sommige zendamateurs hoor je wel eens roepen dat hun YL die antenne's maar niks vind in de tuin. Nou ik heb het geluk dat mijn YL zelf ook zendamateur is. En zij is heel blij met de nieuwe FB13! Ze heeft al verbindingen gemaakt met Australië, Israël, zuid America en ga zo maar door. Nu had ik de set even beneden op de woonkamer tafel gezet. En daar staat hij nu nog. Er wordt zelfs al gedacht aan een verrijdbaar tafeltje zodat de set voor de neus gezet kan worden. 

Ehhh lief YL'tje mag ik af en toe ook zenden tijdens leuke conditie's? 
Maar alle gekheid op een stokje we zijn erg content met de fb13, het scheelt toch wel iets aan ruis alleen staat hij nu tijdelijk opgesteld maar er moet nog een rotor komen zodat we hem ook wat gericht kunnen plaatsen. En er moet nog een 1:1 Balun tussen komen want nu staat hij direct geschakeld. Maar goed die halen we wel op een beurs. Of wellicht heeft iemand die nog ergens liggen en gebruikt hem niet meer.. 

We zijn nu druk met de voorbereidingen voor het veld weekend van de DLZA die we organiseren op 15 t/m 17 juli dit jaar. Dit in verband met het 10 jarig bestaan van de DLZA. Hier willen we niet helemaal aan voorbij gaan. Meer informatie vind je hierover op www.dlza.nl 

Rest mij dus nog 1 vraagje... Als je ergens een rotor over hebt en die kan missen? En die geschikt is voor een Fritzel FB 13 ? Laat het me gerust even weten!!

73 PD8B

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen